A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta egy 15 éves orgoványi fiú letartóztatását, aki 2020. január 25-én hajnalban Orgoványon egy családi veszekedés során egy konyhakéssel többször megszúrta az apját, aki a helyszínen meghalt.

A megalapozott gyanú szerint a gyermekotthonból szökött 15 éves fiú 2020. január 24-én délután megjelent a szülei orgoványi tanyáján. Késő este az egész család italozott, aminek során az éjjeli órákban a fiú szülei összevesztek és bántalmazták egymást. A fiatalkorú emiatt távozni akart, de a szoba ajtajánál az apja a karjánál fogva visszarántotta. Dulakodni kezdtek és a földre kerültek, majd a fiú meglátott a földön egy konyhakést, amivel még a földön többször hátba, illetve egyszer fejen szúrta az apját. A szúrások következtében a sértett a helyszínen meghalt, a rendőrséget a fiú értesítette telefonon.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az apját megkéselő fiút 2020. január 25-én hajnalban őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki emberölés bűntette miatt, majd kezdeményezték a letartóztatását. A fiatalkorú gyanúsított beismerte a tettét.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani kell attól, hogy a magyarországi kötődéssel nem rendelkező, román állampolgárságú fiatalkorú a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Megalapozottan feltehető ezen kívül az is, hogy a fiatalkorú gyanúsított az eljárás résztvevőinek a befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást.

A főügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója 2020. január 27-án fog dönteni.