Összesen 42 juhot lopott el egy jánoshalmi férfi még hétfőn, Borotán. Az állatok egy részét eladta, a többit pedig elrejtette, de a rendőrség megtalálta őket.
December 14-e virradóra a sértett Borota melletti hodályából eltűntek a juhok. Szinte mindegyik állat vemhes volt, néhány hét múlva ellettek volna, így közel 2 millió forintos kára keletkezett a tulajdonosnak.

A rendőrök elkezdtek az ismeretlen tolvaj után kutatni. Hamar rá is akadtak az ellopott 42 állatból 17 jószágra a 43 éves H. Róbertnél, aki a lopott juhokat egy helyi férfitől vásárolta meg.

A rendőrök tovább keresgéltek, és a hiányzó birkákat egy lakatlan, romos épület alagsorában találták meg. A tolvajt még azon a napon, 15 óra 10 perckor jánoshalmi lakóhelyén fogták el. A 44 éves L. József volt, aki ellopta a juhokat, majd eladta őket, végül a maradék állatot elretjette a romos területen.

A Jánoshalma Rendőrős munkatársai H. Róbertet orgazdaság bűntett, L. Józsefet lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az utóbbi férfit őrizetbe vették a nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását, H. Róbert az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik. A rendőrök az állatokat visszaadták a sértettnek.