Közösen élték át az ajándékozás örömét

A helyi gyerekeknek rendezett karácsonyi ünnepséget a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat az általános iskola Polyák Imre Sportcsarnokában.
Sok éves hagyomány, hogy adventkor a lajosmizsei és felsőlajosi önkormányzat, valamint a településeken bevont magánadományozók jóvoltából egy-egy cipősdoboznyi ajándékkal lepik meg a nehéz szociális helyzetben lévő családok gyerekeit.

Ezúttal 260 névre szóló doboz talált gazdára. Kinek-kinek került bele sapka, sál, kesztyű, meleg cipő, társasjáték, tanszer, mesekönyv, baba, egyéb játék. A meghívott gyerekeket és hozzátartozóikat karácsonyi műsorral köszöntötték a Fekete István Általános Iskola növendékei. Basky András polgármester szólt az ünnepek és az ajándékozás jelentőségéről. Az iskolai Gyermekkórust Berta István vezényelte. Az idei meglepetésvendég Bárnai Péter színművész volt, aki verssel köszöntötte a jelenlévőket. A közönség soraiból is többen színpadra léptek, megcsillogtatva ének- és verstudásukat. Az ajándékokat hagyományosan Mikulás osztotta szét a gyerekek között. A Pekkel család jóvoltából a nagyszakállú és csinos krampuszai lovas kocsival érkeztek a helyszínre.
Hirdetés