Indonézia ellátogatott a Bolyaiba

„Kultúrák vonzásában” a mottója annak a rendezvénysorozatnak, amelynek során minden hónapban egy-egy kulturális program keretében kapnak ízelítőt a bolyais diákok egy kiválasztott ország kultúrájából.
A szeptemberi Hispánság hete, majd az októberi kínai kulturális nap után, amelyet a Konfuciusz Intézettel összefogva rendeztek, a napokban Indonézia nagykövet asszonya, Wening Esthyprobo Fatandari látogatott el a gimnáziumba. Mint megtudtuk: látogatásának célja az volt, hogy ízelítőt adjon a bolyais diákoknak a sokszínű és egzotikus szigetország kultúrájából.

A diákok magyar zenészek előadásában ismerkedhettek az autentikus hangszereken előadott különleges hangzású gamelan zenével, meghallgatták Indonézia egyik leghíresebb dalát, a Bengawan Solót, amely Közép- és Kelet-Jáva folyóját énekli meg, s amelynek előadásában maga a nagykövet asszony is részt vett. A kulturális műsor előadói Bali szigetéről és Jáváról származó táncokkal is készültek, amelyeket ki is próbálhattak a diákok egy zenés flashmob keretében. A rendezvényen Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere is részt vett, s együtt táncolt a gimnázium diákjaival.
Hirdetés