Új iskolát építenek Izsákon

Az év második felében kezdődik az új izsáki iskola építése. Erre a kormány 4,479 milliárd forintot különített el. Magyarország 2015. évi költségvetéséről szóló törvény beruházási alapok részében szerepel a projekt - tájékoztatta a lapunkat Mondok József polgármester.

– Az izsáki önkormányzat három családi házat sajátít ki ezekben a hetekben az intézmény mellett, amelyek telkeit összevonják, majd lebontják a több mint félévszázados iskolaépületet. Egy új, 8500 négyzetméteres oktatási intézmény alapjait rakják le néhány hónap múlva, mely ha elkészül, egy helyen működik az alapfokú oktatás, a könyvtár, és kapcsolódó létesítményként megépül egy 1200 férőhelyes lelátóval rendelkező sportcsarnok, valamint egy műfüves sportpálya is. Szervesen kapcsolódik a projekthez egy 120 autó elhelyezésére kialakított parkoló is. Az iskolába jelenleg 450 gyerek jár, akik az alapkő letétele után 14 hónappal vehetik birtokba az intézményt. 

Mint ismeretes tavasszal Lázár János miniszter és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő járt a városban, ellátogattak az iskolába, ahol a miniszterelnökséget vezető politikus megígérte az új iskola megépítését. A tervezés már megkezdődött – mondta Mondok József Izsák polgármestere.
Hirdetés