Bontják a térburkolatot

Tovább folytatódott a békéscsabai belváros felújításának második üteme — tájékoztatta lapunkat a kivitelező.


Az Andrássy út Mednyánszky és Gyóni Géza utcák közötti szakaszán a tervezettek szerinti bontási, csapadékvíz-elvezetési és elektromos alépítmény építési munkák zajlanak. A beruházás része az Andrássy út 24-28. szám alatti, úgynevezett „U alakú” társasház előtti tér, ahol térburkolat-bontási munkákat végez a kivitelező.

A következő héten, az időjárás függvényében, e feladat folytatását tervezik. Az Andrássy úti területet várhatóan az idei esztendő júniusában adják át.

Megtudtuk, a más forrásból megvalósuló ivóvízminőség-javító program keretében az Andrássy út Gyóni Géza utca és Jókai utca közötti szakaszán ivóvízvezeték rekonstrukció zajlik.

Mint megírtuk, a belváros felújítását célzó projekt összköltsége 814 millió forint, ebből az önkormányzati fejlesztés 653,4 millió forint, ez 100 százalékos támogatottságú. A projektben résztvevő vállalkozók fejlesztése 160,6 millió forint, amelyhez 74 millió forint saját forrást is felhasználnak. 

A kivitelezés, mely érinti a Korzó teret és a környékét, a Csaba utcát, a Nagy Imre teret, a Knézich utcát, a Posta közt és a Szabadság tér 11-17. szám alatti épületet, október közepén rajtolt, és a tervek szerint június végére fejeződik be.

A projektbe a közművek rekonstrukciója is beletartozik, valamint ezzel párhuzamosan, a közép-békési ivóvízminőség-javító program részeként az Alföldvíz Zrt. ugyancsak több helyszínen korszerűsíti a hálózatot.

Hirdetés