Nagy különbségű vereséggel zárta az alapszakaszt a Baja

A férfi NB I/B Nyugati csoportjában az alapszakasz utolsó fordulóját játszották: Tehetséges Fiatalok-Budapest–Bajai Bácska FKE 95–58 (29–12, 28–14, 21–12, 17–20).
 
A legjobb bajai dobók: Mándity 21, Hosszú G. 16/6, Nagy D. 12/3

Lényegében tét nélküli mérkőzést játszott a Bácska, hiszen az előző körben elveszítette annak lehetőségét, hogy a legjobb négy közé kerüljön. A sorozat ezen szakaszának végére különböző okok miatt elfogyó Baja nem tudta megakadályozni a hazaiak sikerét.

A találkozó statisztikája szerint a Baja rengeteg labdát adott el, a 22/50-es mutató a hazaiaknál gyengébb dobóteljesítményt jelez. A 13 győzelem mellé 9 vereséget gyűjtő együttes a 6. helyen zárta az alapszakaszt.
– További nyolc mérkőzés vár ránk a következő körben a Keleti csoport 5-8. helyére befutó csapatokkal mérkőzünk. Várhatóan már a hétvégén kezdünk, de a pontos menetrend csak a hét közepére várható. Ezeken a mérkőzéseken az eddiginél több lehetőséget kapnak majd a fiatalok –  nyilatkozta lapunknak Hosszú István, a Baja klubelnök-vezetőedzője.

Az NB I/B Keleti csoportjában szintén az utolsó fordulójában szerepeltek a csapatok, a Mercedes KA egyetlen ponttal (59–58) kapott ki a Szolnoki Olaj KK U23-as együttesétől. A kecskeméti csapat a harmadik helyen zárta az alapszakaszt.
Hirdetés