Lehet tekerni, ismét ünneplik a kerékpárutat

Átadják a Baja és Vaskút között megépített, a közlekedők által hónapok óta használt kerékpárutat.

A nyolc kilométeres, 318 millió forintba került, döntő részben pályázati pénzből megvalósult beruházásról az év végén már programzáró tájékoztatót is tartottak, most az avatására kerítenek sort. Ez szombaton 11 órakor kezdődik a vaskúti Kraul Antal utcában. Ide biciklivel is érkezhetnek a Zsigó Róbert és Alszegi Zoltán polgármestereket kísérő bringások. Bajáról 10 órakor a Szabadság-Wesselényi utcai kereszteződéstől indul a csapat.

Tavaly januárban vette át a kivitelező a munkaterületet, ekkor azt remélték, hogy június végén már használhatják a biciklisek az utat. Aztán menet közben kiderült, hogy a két település között megépítendő csatorna nyomvonala több szakaszon egybeesik az útéval. Ezért  másfél kilométeren leálltak a munkákkal, a munkálatok befejezésének határidejét pedig november derekára módosították. December közepén  a költségek tizedét vállaló települések vezetői elégedetten számoltak be a projekt zárásáról, kiemelve a közös pályázat előnyeit. Az építkezés és a beruházáshoz tartozó fásítás mellett szemléletformáló rendezvényekre is sort kerítettek, így előadások, fórumok kötődtek a fejlesztéshez.

A sok nehézséget megélt beruházásról két hónapja a bajai képviselő-testület ülésén az is kiderült, hogy egyes költségekkel a pályázatban nem számoltak. Emiatt a bajai, 19,6 millió forint önrészen túl tovább 7,1 millió forintot kellett biztosítani a városi kasszából a pályázatírás, értékbecslések, telekalakítások, illetékek, kerítésáthelyezések, ingatlanvásárlások fedezetéül.
Hirdetés