Kis Viktória: ez nagy ugrás volt

A hétvége szenzációja volt, hogy a kecskeméti Kis Viktória, a H-Moto Team versenyzője Katarban, a MotoGP betétfutamán, a Losail Ázsia bajnokságban futamgyőzelmet és egy második helyet is szerzett.

Ahogy Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke a Ma reggelben mondta, a katari szövetséggel kötött megállapodás értelmében Kis Viktória ebben az évben már másodszor állhatott rajthoz Katarban. A következő alkalom májusban lesz.

Kis Viktória, aki 2012-ben az év versenyzője volt, elmondta, a hétvégi futamra a korábbi csuklósérülése rendbejött, és a motor futóművét is sikerült a lehető legjobban beállítani. Az első helyért nagy csata folyt, még az utolsó körben is oda-vissza előzgették egymást a későbbi második helyezettel.

„Nagy ugrás volt ez a siker ez előző évhez képest. Fantasztikus volt a hangulat a paddockban, hihetetlen volt, hogy milyen sokan jöttek a díjátadó után gratulálni, autogramot kérni, nagyon jó érzés volt. Hatalmasat csatáztunk az első és második helyekért, az utolsó körben is oda-vissza előztük egymást. A motor szuperül működött, 2:12.457-et sikerült menni. A díjátadón jól el is érzékenyültem, megkönnyeztem a magyar himnuszt” – mondta a versenyző.
Hirdetés