Gyerekek öröme a rózsahölgyek jóvoltából

Idén harmadik alkalommal szervezte meg kisiskolások operaházi látogatását a kecskeméti Rózsahölgyek Társasága.

A Pomádé király új ruhája című gyermekelőadást nézhette meg múlt vasárnap 12 kecskeméti és 3 beregszászi (Ukrajna) kisiskolás Budapesten. A nehéz szociális helyzetű családokból való gyermekek közül még egyik sem járt operában.

Pomádé király őfelségének főtt a feje, hogy nincs mit felvennie, mert egyetlen olyan ruhája sincsen, amit ne viselt volna már legalább egyszer. A gyerekeknek ilyen gondjuk nem volt, miután a rózsahölgyek az ünneplő ruhát, a lányoknak a kopogós cipőt, a fiúknak a csokornyakkendőt is beszerezte a nagy napra. Az Operaház reprezentatív aulájában Piros Ildikó fogadta a népes gyereksereget. A színművésznő tavaly augusztus óta rózsahölgy.

A gyerekeknek tetszett a kétrészes előadás, a szünetben az Operaház lépcsőin és folyosóin jártak-keltek „kisasszonyos” és „fiataluras” öltözékükben. Ruháikat egy budapesti alkalmi ruhakészítő mester varrta méret szerint, utaztatásukat a Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja biztosította. Idén először volt az akció részese három határon túli kisiskolás. Ők Beregszászból érkeztek, ahol nemrég 16 taggal szintén megalakult a jószolgálatot felvállaló Rózsahölgyek Társasága.
Hirdetés