Tizenöt éves a Sion Nyugdíjasház és Gondozási Központ

A Kecskeméti Református Egyházközség csütörtökön szakmai napot rendezett a Sion Nyugdíjasház és Svébisné Juhász Márta köszöntője után Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár, Varga László nyugalmazott egyházkerületi főjegyző, országgyűlési képviselő és dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere közösen leplezték le azt az intézményi táblát, amely Szemők Zsuzsanna kecskeméti szobrászművész alkotása.

A rendezvényen Varga László – aki egyben a kecskeméti Sion Házak létrehozásának kezdeményezője is – emlékezett a kezdetekre. Mint elhangzott, már az 1980-as évek végén felmerült az igény a nyugdíjas ház megépítésére. Amikor 15 évvel ezelőtt ünnepélyesen átadták a Sion Nyugdíjasház és Gondozási Központ Budai u. 8. szám alatti épületét, a 19 lakást, a nővér szobát, és a Gondozási Központ működtetéséhez szükséges, közösségi és egyéb helyiségeket, a közben megvásárolt Budai u. 10. számú telken már letették az új épületszárny alapkövét.

Amikor ez elkészült, megvették a Szarvas u. 3-as telket, majd az Őz utca 3-as épületet. Amikor ezek készültek, a várakozók hosszú listája újból követelte a tovább gondolást, így tervezték és építették meg a Fráter utcai házat. Jelenleg összesen 126 a lakások száma. Az ünnepségen dr. Zombor Gábor polgármester arról szólt, hogy az idős ellátás nagyon komoly feladat, és nagyon sok kihívást jelent. Hozzátette, hogy példaértékű az a munka, ami Sion Nyugdíjasház és Gondozási Központban végeznek. Soltész Miklós arra hívta fel a figyelmet, hogy a lelki élet gondozása nélkül nem lehet tökéletes a szociális ellátó rendszer.
Hirdetés