Péntek reggel Csengődön kigyulladt egy garázs, amiben két autó és egy CO2 gázpalack is volt. Személyi sérülés nem történt.

Az elmúlt 24 órában 9 jelzés érkezett a katasztrófavédelem tűzoltó egységeihez, melyből 4 tűzeset, 4 műszaki mentés és 1 téves jelzés volt.

Ma a kora reggeli órákban a kiskőrösi hivatásos tűzoltókat riasztották Csengőd, Dankó Pista utcába, ahol egy 50 m2 alapterületű, vasszerkezetű, bádoglemez borítású garázs teljes terjedelmében égett. Az épületben 2 darab személygépjármű és egy CO2 palack volt. A palackot a tűzoltók folyamatos hűtés után kihozták az épületből és a közeli kis tóba helyezték, majd később megvizsgálták. A palackot már kifújt állapotban hozták ki az épületből. A garázs áramtalanítása kiérkezés előtt megtörtént. A kár jelentős, személyi sérülés nem történt.

Tegnap a bajai hivatásos tűzoltók két esetben vonultak útra dőlt fa miatt, mert azok forgalmi akadályt képeztek. A kiérkező tűzoltók mindkét esetben láncfűrész segítségével eltávolították az akadályt.

Csütörtökön a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltókat riasztották a délutáni órákban. Pálmonostora, Ságvári Endre utcába vonultak, ahol lakossági bejelentés alapján fekete nagy füstöt láttak felszállni. Kiérkezés után a tűzoltók megállapították, hogy felügyelet mellett diófa leveleket égettek. A tüzet egy vízsugárral eloltották, és a levelet égetők figyelmét felhívták a tűzgyújtással kapcsolatos bejelentési kötelezettségükre.