Ungvári Tamás Kecskeméten

Hétfőn este a hófúvás ellenére is rengetegen voltak kíváncsiak Ungvári Tamásra, aki a Civil Tükör előadássorozat vendégeként volt jelent az Ifjúsági Otthon tükörtermében.
 

A Széchenyi-díjas  író először a magyar kultúrában történő változásokról fejtette ki a véleményét, erősen kritikus szemmel nézi a manapság zajló folyamatokat, de nincs ezzel egyedül, hiszen Závada Pál és Heller Ágnes is felemeli a szavát időről-időre.

A nyolc nyelven beszélő Ungvárit később magánéletéről faggatták, többek között mesélt Psota Irénnel való házasságáról, illetve hogy Andy Vajna teniszpályáján játszott Arnold Schwarzeneggerrel is.

Szakmai pályájáról végtelenül lehetne írni, beszélni, mégis rendre azt emelte ki, hogy sosem akart főnök lenni, menekült az ilyen posztok elől. Így volt az Egyesült Államokban is, mikor dékánnak szerették volna kinevezni. Jelenleg a Zsidó Egyetem professor emeritusa.

A következő alkalommal Alföldi Róbert lesz a vendége a Civil Tükör beszélgetéssorozatnak. Az időpont április 18-a, 17 óra, helyszín az Ifjúsági Otthon tükörterme.
Hirdetés