Szemereyné: Nem csak Kecskemétet képviselem

Szemereyné Pataki Klaudia a Bács-Kiskun Megye Kormányhivatalban átvette ma (március 27-én) délben a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság elnökétől, Dr. Jobbágy Lajostól a megbízólevelét. Az ünnepélyes eseményen rajuk kívül részt vett Dr. Kerényi János kormánymegbízott, mint a jelölő szervezet képviselője, Dr. Zombor Gábor Kecskemét polgármestere, Dr. Szigeti László Bács-Kiskun megye főjegyzője, Dr. Szloboda János ügyvéd és Kis János evangélikus lelkész, a megyei választási bizottság két tagja, valamint Szemereyné Pataki Klaudia férje is.
 

Az előzményeket Dr. Jobbágy Lajos, a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság elnöke ismertette a jelenlévőkkel – köztük a sajtó képviselőivel - a megbízólevél átadása előtt:

- Dr. Matolcsy György 2013. március 3-án a Magyar Országgyűlés elnökéhez intézett írásbeli nyilatkozatával lemondott a 2010. évi országgyűlési választáson a Bács-Kiskun megyei választókerületben, a Fidesz-KDNP közös listáján elnyert mandátumáról. A Fidesz-KDNP 2013. március 20-án írásban bejelentette, hogy a lemondott képviselő helyére a közös listájukról a 18. helyen szereplő Szemereyné Pataki Klaudiát jelöli. A Területi Választási Bizottság a bejelentés alapján, a választási iratok megvizsgálását követően március 20-i ülésén, 3/2013-as számú határozatával Szemereyné Pataki Klaudiának adta ki a megüresedett képviselői mandátumot. A mai napon erre kerül, a megbízólevél átadására kerül sor. A Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság nevében felelősségteljes képviselői munkájához jó egészséget, és sok sikert kívánok Önnek - mondta Dr. Jobbágy Lajos, majd átadta a megbízólevelet.
Hirdetés