Táboroznak a gólyák

A gólyaszülők szárnyaik alá vették tegnap a Kecskeméti Főiskola leendő elsőseit.

A gólyatábor szombatig tart. A közösségi programokon a fiatalok ellátogatnak a főiskolai karokra, csillagtúráznak, megismerkednek a várossal, a kollégiumi élettel és természetesen a bulik sem maradnak el.

A Kecskeméti Főiskolán mintegy hétszázötven elsős kezdi meg tanulmányait szeptemberben, közülük 249-en vállalták, hogy a gólyatáboroznak. Országszerte, így Kecskeméten is nagy hagyománya van ezeknek a táboroknak, ahol néhány nap alatt a különböző városokból, falvakból érkező lányok, fiúk összebarátkoznak, a csoporttársak egymásra találnak, és persze a felsőbb évesektől sok hasznosat megtudhatnak. A tábor fő célja az összekovácsolódás, melyhez a kötetlen beszélgetések, szakmai programok, kirándulások mellett az esti bulik adhatnak frappáns keretet, melyek már önmagukban is jól összehozhatják a csapatot.

egnap a homokbányai kollégium melletti hangárban a gólyatábor résztvevőit dr. Danyi József rektor köszöntötte. Hangsúlyozta, valamennyien szerencsések, hogy főiskola hallgatói lehetnek. Mindhárom kar jó hírnévnek örvend, az itt végzett hallgatókat megbecsülik a munka világában.

A gólyák „felhozatala” nagyon vegyes. A GAMF Karon tanuló Szalai Ferenc Boldizsár, a gólyatábor vezetője a részletekbe is beavatta lapunkat. – A 249 elsős több megyéből érkezett, a legtöbben Bács-Kiskunból, de vannak Csongrád, Békés, Baranya megyéből is. Egy kicsit nemzetközi is a tábor, hiszen szlovák, szerb és román hallgatók erősítik a csapatokat.

A Kecskeméti Főiskola mindhárom karának elsősei szép számmal képviseltetik magukat a gólyatáborban. - A programokat hatvan felsőbb éves szervezőtársammal közösen bonyolítjuk le. Már az elején nyolc csapatot alakítottunk ki, mindegyiket felsőbb éves gólyaszülők irányítják. A csapatot úgy állítottunk össze, hogy egyformán legyenek benne fiúk, lányok, gamfosok, tanítóképzősök, kertészetisek - mondta el Szalai Ferenc Boldizsár.

A programok sokszínűek, valamennyi a közösségépítést szolgálja. Ma például a gólyák közösen sétálnak el a GAMF-ig, ahol megismerkednek a karral. A tanítóképzős és kertészetis gólyák pedig buszra szállnak, és ki-ki saját karáig utazik. Mindenhol a dékán, illetve a rektor köszönti a hallgatókat, bemutatják számukra az intézményeket. Csütörtökön szakmai programok lesznek zömében, és egy kis fürdőzés, pénteken pedig a sport kap főszerepet. A bulik viszont minden estére kijutnak.

A gólyák közül tegnap többen még kicsit félénkebben mozogtak, ismerkedtek az új környezettel. Néhány fiatalt arról kérdeztünk, miért döntött a gólyatábori részvétel mellett. Bajáról érkezett Oláh Márton, aki a GAMF-on járműmérnöki szakra nyert felvételt.
– Már most nagyon jól érzem magam, a csapatommal megismerkedtem. A gólyatáborok lényege, hogy együtt legyünk, összebarátkozzunk, így szeptemberben nem idegenként találkozunk majd a karon. Emellett Kecskemétből is kapok ízelítőt, akárcsak a kollégiumi életből.

Siklósról jár majd a kertészeti kar kertészmérnöki szakára Pesti Anna Réka. – Egyelőre nagyon fáradt vagyok, korán reggel indultam el, de ettől függetlenül tetszik a tábor. Vannak ismerőseim is, volt osztálytársam és egyik barátnőm, akikkel egy szobában is lakom. Mindenki nagyon kedves és barátságos.

A tanítóképzősöket képviseli Megyesi Fanny Aranka, aki Fülöpszállásról jár majd be minden nap. – Sok jót hallottam már a gólyatáborokról, kíváncsi leszek, ránk mi vár a héten, mert sokat még nem tudok róla. De az már biztos, hogy jó a csapatunk, bár elég sok a fiú!

0 Megjegyzések

Hirdetés