Osztozik a költségeken Kalocsa városa és a főiskola

Megegyezett egymással a kalocsai önkormányzat és a Tomori Pál Főiskola arról, hogy miként viseljék a felsőoktatási intézmény épülethasználati- és fenntartási költségeit. Az egyeztetéssel pont került egy régóta húzódó ügy végére.

Az új megállapodás értelmében a város térítésmentesen biztosítja a főiskola számára a főépület, a Hunyadi Kollégium és a tornaterem használatát, viszont az üzemeltetési költségekre már nekik kell előteremteniük a pénzügyi forrásokat. Eddig ugyanis az önkormányzat fizette az intézmény gáz- és villanyszámláját, nem egyszer pedig a dolgozók bérét is. Ez évente 30 millió forintos többletkiadást jelentett Kalocsa városának.

A legutóbi testületi ülésen ezen rendezetlen viszonyok elsimításáról tárgyaltak a városatyák, végül pedig mindkét fél számára méltányos megegyezés született. A főiskola egyben kérelmet nyújtott be, miszerint az év elejéig visszamenőleg az önkormányzat ne számítson fel rezsiköltségeket, ugyanis ezt a kiadást még nem kalkulálták bele annak idején az idei költségvetésbe. Az ülés tagjai a kérésnek eleget tettek, így a Tomori Pál Főiskolának csak idén szeptember 1-jétől szükséges a fenntartási költségeit megfizetni.

0 Megjegyzések

Hirdetés