Bajszosok a Libafesztiválon

A hagyományokkal ellentétben idén nem a Városalapítók Napján, hanem a Libafesztivállal karöltve rendezik meg a hatodik Kunsági Bajuszfesztivált Kiskunfélegyházán. Az érdeklődőket szeptember 7-én, 8-án és 9-én színesebbnél színesebb programok várják a város központjában.

Hasonló lelkületű a két rendezvény, így Gulyás László, főszervező szerint egy olyan nagyszabású programot tudnak biztosítani a hétvégén, ami minden kikapcsolódni vágyónak kedvére való lehet. A Bajuszfesztiválnak minden évben sok külföldről érkező nagybajuszú vendége volt. Idén sem lesz ez másként. A résztvevők szombaton 15 órától azzal a céllal mérettetik meg arcszőrzetüket Kiskunfélegyházán, hogy elnyerjék a legjobbnak járó, Bajuszkirály címet. Emellett a hétvégén számos családi rendezvénnyel is kedveskednek a látogatóknak.

Szombaton a „KI MIT TUD” sütni-főzni libából főzőversenyen Bede Róbert mesterszakács és Szőke András filmrendező, humorista választja ki a legjobban sikerült ételeket. Vasárnap Petőfiszállás vendégeskedik városunkban, hogy a település hagyományőrzői, népdalénekesei, táncosai és kézművesei bemutathassák tehetségüket a publikumnak. Mindemellett fellép a Kiskunfélegyházi Népdalkör, az Ifjúsági Fúvószenekar, a bugaci Tanyaszínház társulata és a Széljáró Balladás együttes is. A fesztivál ideje alatt libabusz, libasimogató, kézműves kirakodóvásár és játszóház szórakoztatja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

0 Megjegyzések

Hirdetés