Az ittas vezetés ellen kampányoltak Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun megye hét városában tartották meg az Európai Balesetmentes Estet szombaton. A program célja, hogy a fiatalokat a biztonságos közlekedésre ösztönözze, ezáltal pedig visszaszoruljon a diszkóbalesetek száma.

Negyedszer zajlott le a "Ne ülj ittasan a volán mögé!" jelmondatot viselő akció, melyet a debreceni Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület szervezett. A programot évek óta október harmadik szombatján rendezték meg, idén pedig az Európai Unió 27 tagállama csatlakozott hozzá. Magyarországon három régió vett részt a kampányban, ezen belül Bács-Kiskun megyében hét város: Kecskemét, Baja, Kalocsa, Soltvadkert, Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza és Kunszentmiklós.

A nemzetközi akció legfontosabb célkitűzése, hogy a fiatalok által okozott, vagy az ő részvételükkel bekövetkezett tragédiák számát visszaszorítsák. A szórakozóhelyeken az önkéntesek rendőri segítséggel tájékoztatták a vendégeket a veszélyekről, valamint azt kérték azoktól, akik autóval érkeztek, hogy távozásukkor alkoholszonda megfújásával ellenőrizzék alkalmasságukat a vezetésre.

0 Megjegyzések

Hirdetés