A helyi árukat népszerűsítő piac nyílt Solton

Új piac nyitotta meg kapuit december 9-én Solton. A közel 30 millió forintos beruházás során megvalósult új piactéren leginkább a városlakók igényeinek megfelelő, jó minőségű helyi portékák kaphatnak majd helyet.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár az átadási ünnepségen karácsonyi ajándékként jellemezte az új solti piacteret, ahol a barátok, szomszédok, ismerősök találkozhatnak és együtt tölthetik el idejüket. Szerinte a piac egy közösség életének egyik legfontosabb színhelye, ahol egy település lüktetése is érezhetővé válik. A solti piac 28 millió forintból került felújításra, valamint egy fedett csarnokkal is bővült. Az önkormányzat a beruházáshoz szükséges összeget több pályázat útján, továbbá saját költségvetéséből finanszírozta. A piacon főként hazai termékekkel, azon belül pedig kiváló minőségű helyi árukkal találkozhatnak a vásárlók.

Az államtitkár elmondta, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium továbbra is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a vevőkhöz minél egyszerűbben juthassanak el a helyi termelők árucikkei. V. Németh Zsolt hozzátette: 2012 első negyedévében több olyan pályázat is fog indulni, mely az új piacok nyitását célozza majd meg.

0 Megjegyzések

Hirdetés