Ladánybene

Ladánybene község Bács-Kiskun megye Kecskeméti kistérségében.  

Fekvése 
Ladánybene Bács-Kiskun megye északi határán, a Duna-Tisza köze és a kiskunsági homokhátság térségében található, Kecskeméttől 24 km-re északnyugatra fekszik. A Kunszentmiklós felé vezető közúton lehet megközelíteni Lajosmizse felől. A község megközelíthetősége jó, akár a fővárosból, akár a megyeszékhelyről érkeznek ide a látogatók. Vasúti összeköttetés nincs, de a falu több távolsági autóbusz-megállóval rendelkezik, így autóbusszal a környék szinte összes települése megközelíthető. Az utazási idő a megyeszékhelyről autóbusszal kb. 35 perc, személyautóval 25 perc, a fővárosból 1 óra 45 perc autóbusszal, személyautóval kb. 1 óra 15 perc. A község elérését nagyban segíti az E5 autópálya közelsége.  

Története 
Ladánybene 1877-ig Jászladány pusztája volt Bene néven, akkor lett az újonnan önálló községgé alakult Lajosmizse része, majd 1907-ben alakult önálló községgé.  

Nevezetességei 
A Madarasi-tó kikapcsolódásra kiválóan alkalmas. A tó védett terület, gazdag élővilága van. A római katolikus templom 1948-ban épült. Széktói iskola Som László magán Helytörténeti és Néprajzi Múzeumát érdemes megnézni, ahol a tanyasi életet ismerhetjük meg. 

Forrás:Wikipédia

0 Megjegyzések

Hirdetés